Jimmy Mayanja Band

by admin

cropped-1433-Jimmy-Nyborg-3311.jpg Den svensk-ugandiske bokser Jimmy Mayanja vandt 8 svenske mesterskaber og deltog i OL i Seoul i 1988. Da trompetisten Jimmy Nyborg var dreng, spillede han som mange andre raske svenske drenge bordtennis. I den forbindelse gav de gamle i klubben ham navnet Jimmy Mayanja. Navnet er nu genopstået i forbindelse med, at Jimmy Nyborg har samlet kvartetten Jimmy Mayanja Band.

En sen nat under Copenhagen Jazz Festival havner Jimmy Nyborg til koncert, med den amerikanske legende Herb Robertson på spillestedet Mayhem. Sammen med Søren Kjærgaard og Kresten Osgood er Robertson i sit livs bedste form. Nyborg begynder at spille med på sit flygelhorn og inviteres op på scenen. Oplevelsen med Roberston, Kjærgaard og Osgood sætter dybe spor i Jimmy Nyborg. Et halvt år senere drømmer han en nat, at han spiller sammen med Søren Kjærgaard, Kresten Osgood og Lars Greve. Drømmen popper kort efter op i den vågne bevidsthed, da Osgood spørger Nyborg om han vil spille på spillestedet 5e i Kødbyen. Nyborg gør drømmen til virkelighed. Han samler gruppen, der første gang spiller på Christiania Jazz Club i januar 2015.

jimmy kresten

Kvartettens musikere trives og vokser i det kollektive samarbejde. De har alle et fundament i jazzens tidlige år og folk som Basie og Ellington. Fundamentet bruges i et frit og utvunget samarbejde. Her tænkes der stort i det små.

Der tages udgangspunkt i Jimmy Nyborgs smukke og drømmende kompositioner, der er åbne overfor kreative meningsudvekslinger. De fire drevne improvisatorer i Jimmy Mayanja Band bruger energien i nuet fra publikum og hinanden. De skaber uforudsigelige øjeblikke, der føles som mødet med bokseren der spiller bordtennis. Bokseren der fortolker og skaber mere end det, der forventes. Drømme bliver til virkelighed og virkelighed bliver til drømme. -Niels Overgård